2017. gada 22. jūlijā Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī notika atkārtota balsošana šā gada pašvaldību vēlēšanās. Atkārtotu balsošanu sagatavoja un sarīkoja Ķekavas novada vēlēšanu komisija.

Kāpēc notika atkārtota balsošana?

Lēmumu rīkot atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī Centrālā vēlēšanu komisija pieņēma, jo 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās, skaitot balsis, vēlēšanu dienā lietotajā vēlēšanu kastē  tika atrastas par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk nekā bija vēlētāju parakstu vēlētāju sarakstā, un sešas balsis ietekmēja deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem un kandidātiem.  

Centrālās vēlēšanu komisijas 2017. gada 9. jūnija lēmums Nr.20, ar kuru atcelts Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirkņa 04.06.2017. lēmums par balsu skaitīšanas rezultātu apstiprināšanu 2017. gada 3. jūnija Ķekavas novada domes vēlēšanās

Centrālās vēlēšanu komisijas 2017. gada 26. jūnija lēmums Nr.27 par atkārtotas balsošanas izsludināšanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī

Kas drīkstēja piedalīties atkārtotā balsošanā?

Tiesības piedalīties atkārtotā balsošanā bija tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri bija iekļauti 785. vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā 3. jūnija vēlēšanās.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks

Vēlēšanu iecirkņa darba laiks atkārtotās balsošanas dienā, 22. jūlijā, bija tāds pats kā vēlēšanu dienā - no plkst. 7.00 līdz 22.00.

Tie vēlētāji, kuriem nebija iespēju nobalsot 22. jūlijā, varēja balsot trīs dienas iepriekš šādos laikos:

  • trešdien, 19. jūlijā, no plkst. 17.00 līdz 20.00,
  • ceturtdien, 20.jūlijā, no plkst. 9.00-12.00,
  • piektdien, 21.jūlijā, no plkst. 10.00-16.00.

Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēja nokļūt vēlēšanu iecirknī, varēja pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Šo iespēju varēja izmantot arī vēlētāju aprūpētāji, kas reģistrēti 785.vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam bija jāuzraksta iesniegums un vēlēšanu dienā jāatrodas adresē, kas sasniedzama 785. vēlēšanu iecirkņa komisijai.

Par kādiem kandidātu sarakstiem varēja balsot?

Balsošana notika par tiem pašiem deputātu kandidātu sarakstiem, kuri biji reģistrēti 3.jūnija Ķekavas novada domes vēlēšanām.  

Kāda bija balsošanas kārtība vēlēšanu iecirknī?

Atkārtotās balsošanas kārtība vēlēšanu iecirknī bija tāda pati kā 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās. Lai piedalītos balsošanā, vēlētājam bija nepieciešama derīga pilsoņa pase vai personas apliecība (eID).

Vairāk par balsošanas kārtību vēlēšanu iecirknī var uzzināt šeit.

Kas drīkstēja novērot atkārtoto balsošanu?

Novērot atkārtoto balsošanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī varēja:

  1. to partiju un partiju apvienību, kas iesniegušas kandidātu sarakstus Ķekavas novada domes vēlēšanām, pilnvarotie pārstāvji,
  2. Centrālās vēlēšanu komisijas un Ķekavas novada vēlēšanu komisijas locekļi;
  3. plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Vēlēšanu novērotāji nedrīkst būt Ķekavas novada domes deputātu kandidāti.